Łagodna zupa z białych szparagów

  

Delikatna, minimalistyczna zupa z białych warzyw, z przewagą szparagów.

Szparagi obrałam i podsmażyłam na oliwie, dodałam do nich łodygę selera naciowego, pół fenkułu i kilka ziemniaków. Nie zaszkodziłaby jeszcze kostka rosołowa, cebula i trochę czosnku, ale nie miałam tych produktów w domu.

Ugotowane warzywa zmiksowałam na krem i posypałam suszonymi ziołami.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s